ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Δημοσιεύθηκε ο νέος Νόμος για την Παιδεία - Νόμος 4692/2020 «Αναβάθμιση του Σχολείου και άλλες διατάξεις»

  ΙΑΚΩΒΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ       

ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: 6971552934

EMAIL: esyaliveriou@gmail.com




ΠΗΓΗ:https://www.lawspot.gr/nomika-nea/dimosieythike-o-neos-nomos-gia-tin-paideia-nomos-4692-2020-anavathmisi-toy-sholeioy-kai




Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ   ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ  ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ;;;

Άρθρο 134 Χρηματοδότηση πράξεων, δομών και δράσεων ΕΣΠΑ Στο άρθρο δέκατο έβδομο της από 30.3.2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκε με το άρθρο 1 του ν. 4684/2020 (Α΄ 86) προστίθενται παρ. 3 και 4 ως εξής: «3. Η χρηματοδότηση των πράξεων, δομών και δράσεων της παρ. 1 του παρόντος άρθρου, από την επαναλειτουργία των σχετικών δομών σε συνέχεια της άρσης της αναστολής λειτουργίας τους, συνεχίζεται σύμφωνα με το εγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των πράξεων, ανεξαρτήτως των επιβαλλόμενων περιορισμών ή της μειωμένης προσέλευσης ωφελουμένων στο πλαίσιο μέτρων για την αποφυγή της διασποράς του κορωνοϊού COVID- 19, και υπό τον όρο του πρώτου εδαφίου της προηγούμενης παραγράφου. Με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων μπορεί να ρυθμίζονται ειδικές προϋποθέσεις, η διάρκεια της δυνατότητας αυτής και κάθε ειδικό θέμα σχετικά με τη χρηματοδότηση κατά το χρονικό διάστημα ισχύος περιορισμών λειτουργίας. Η απόφαση του προηγούμενου εδαφίου ισχύει αναδρομικά από την ημερομηνία άρσης της αναστολής λειτουργίας των σχετικών δομών. 4. Η ενεργοποίηση «αξίας τοποθέτησης» (voucher) που προβλέπεται στην παρ. 3 του άρθρου 6 της υπ’ αρ. 57382/30.05.2019 (Β΄ 2119) κοινής υπουργικής απόφασης μπορεί να γίνει και κατά τον μήνα Ιούνιο 2020. Με την απόφαση της παρ. 3 μπορεί να ορίζονται ειδικές προϋποθέσεις ενεργοποίησης. Η διάταξη της παρούσας παραγράφου ισχύει από 1ης.6.2020.».

Άρθρο 135 Μίσθωση τουριστικών καταλυμάτων για την κάλυψη αναγκών δημόσιας υγείας 1. Για την κάλυψη έκτακτων αναγκών δημόσιας υγείας που συνδέονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού COVID-19 κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου είναι δυνατή, με απόφαση του Υπουργού Τουρισμού, κατόπιν δημοσίευσης πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και κατά παρέκκλιση κάθε εθνικής διάταξης περί δημοσίων συμβάσεων, η μίσθωση με απευθείας ανάθεση κύριων ή μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων στο σύνολο της Ελληνικής Επικράτειας. Οι μισθώσεις της παρούσας δεν δύναται να έχουν διάρκεια πέραν της 31ης Οκτωβρίου 2020. Οι δαπάνες των ανωτέρω μισθώσεων βαρύνουν τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Τουρισμού. 2. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Τουρισμού καθορίζονται ο χρόνος μίσθωσης, ο τρόπος αποζημίωσης, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, οι όροι, η διαδικασία διάθεσης των σχετικών πιστώσεων για την κάλυψη της προκαλούμενης δαπάνης και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή του παρόντος.

Άρθρο 136 Διαδικασία κατεδάφισης στον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού - Αγίου Κοσμά Η παρ. 3.α του άρθρου 67 του ν. 4663/2020 (Α΄ 30) τροποποιείται ως εξής: «3.α. Η εκτέλεση των εργασιών κατεδάφισης των κτιρίων και εν γένει κτισμάτων και κατασκευών τα οποία απαριθμούνται στο Παράρτημα Β΄ διενεργείται τμηματικά και/ή ενιαία για περισσότερα από ένα κτίρια και εν γένει κτίσματα και κατασκευές και η έναρξή τους λαμβάνει χώρα πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών που προβλέπεται στο άρθρο 2 της από 14.11.2014 Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών (ΣΑΜ) για την απόκτηση του 100% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., ως αυτή τροποποιήθηκε με την από 19.7.2016 Τροποποιητική Σύμβαση και κυρώθηκε με τον ν. 4422/2016 (Α΄ 181). Η εκτέλεση των εργασιών κατεδάφισης για τα λοιπά κτίρια και εν γένει κτίσματα και κατασκευές δύναται να υλοποιείται, τμηματικά και/ή ενιαία για περισσότερα από ένα κτίρια και εν γένει κτίσματα και κατασκευές και διενεργείται εντός προθεσμίας πέντε (5) ετών από την έκδοση της σχετικής διαπιστωτικής πράξης. Η ανωτέρω προθεσμία μπορεί κατόπιν αίτησης να παραταθεί για άλλα πέντε (5) έτη.». Άρθρο 137 Εξουσιοδοτική διάταξη για τμηματικές κατεδαφίσεις Στο τέλος της παρ. 3β του άρθρου 67 του ν. 4663/2020 (Α΄ 30) προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως: «Σε περίπτωση τμηματικής υλοποίησης των κατεδαφίσεων των κτιρίων και εν γένει κτισμάτων και κατασκευών του Παραρτήματος Β΄, για καθεμία τμηματική υλοποίηση κατεδάφισης, εκδίδεται διαφορετική απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, τηρουμένης κάθε φορά της προβλεπόμενης στην παρούσα διαδικασίας.».


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια